+34 722844528   ☎ +34 972071506 info@nousol.org

Projectes per Joves

INTRODUCCIÓ

Des de l’any 2015 s’ha disparat la rebuda de joves i de menors estrangers no acompanyats a Catalunya. Actualment, molts dels serveis que treballen en aquest àmbit estan saturats i molts d’ells queden en situació de vulnerabilitat. Per aquest motiu NouSol ha engegat diferents programes per tal de desenvolupar diferents formacions pel seu empoderament.

PROTAGONISTES

Joves o menors estrangers no acompanyats de les comarques de Girona.

OBJECTIU

Aconseguir l’empoderament de joves i menors estrangers no acompanyats.

PROJECTE EM CONSTRUEIXO

Projecte dirigit a joves estrangers no acompanyats que estiguin o hagin estat tutelats, que pretén fomentar la seva autonomia mitjançant el lliurament de coneixement i el foment de la reflexió individual i de l’autocrítica, per possibilitar una veritable participació social intercultural a la societat Catalana.

PROJECTE EM RECONSTRUEIXO

Projecte dirigit a joves migrants sols que presenten un consum problemàtic d’alcohol i drogues; es pretén sensibilitzar-los per reforçar la seva motivació al canvi amb l’objectiu de possibilitar la millora en les seves condicions de vida i de les relacions interculturals amb la societat d’acollida, agreujades per la situació de consum problemàtic que fa augmentar el rebuig i la distància social entre aquests joves i la comunitat.

PROJECTE PARLEM-NE

Projecte dirigit a joves o menors estrangers no acompanyats que estiguin o hagin estat tutelats, que pretén fomentar l’establiment de relacions igualitàries i lliures de violència entre dones i homes mitjançant el lliurament de coneixement i el foment de la reflexió individual i de l’autocrítica, per possibilitar una veritable participació social intercultural a la societat Catalana.

PROJECTE AGÈNCIA

Programa de formació i reflexió dirigit a noies  que pretén fomentar la seva “agència” lliurant coneixement i promovent la reflexió sobre diferents temàtiques en un context íntim i de confiança, i amb una perspectiva de gènere, feminista, intercultural, de colonial i de drets humans.

PROJECTE ILU

Projecte que pretén donar continuïtat els diferents programes educatius, que al llarg del curs escolar es duen a terme en diferents centres i serveis. Per tal de mantenir la rutina educativa durant tot l’any, el projecte vol continuar desenvolupant un programa formatiu i educatiu, basat en el coneixement de la llengua, l’entorn, les TIC, el qual serà sempre específic i únic per cada servei o centres residencials, que treballen amb el col·lectiu de menors no acompanyats.

PROJECTE EINES

Aquest projecte és el mateix que el Projecte Enxarxa’t, però es realitza exclusivament per noies menors no acompanyades.

PROJECTE ENXARXA’T

  • Donar una primera formació instrumental (alfabetització) en llengua catalana.
  • Fer un primer treball d’acompanyament psico emocional de les persones que acaben d’arribar.
  • Oferir un primer acompanyament als joves estrangers no acompanyats al coneixement de l’entorn social jurídic.

AMB EL SUPORT DE: