+34 722844528   ☎ +34 972071506 info@nousol.org

NouSol ONG

 

Treballem en l’àmbit internacional en projectes de cooperació internacional i d’ajuda humanitària, cooperant en xarxa amb associacions i organismes locals pel desenvolupament personal i comunitari de col·lectius en situació de vulnerabilitat, marginació o exclusió social.

VISIÓ

L’estratègia de NouSol és treballar en xarxa amb associacions o líders feministes locals que ja estan treballant sobre terreny desenvolupant projectes o liderant processos participatius. Per nosaltres no és important el lloc, és més important qui el lidera (líder o associació), que s’està duent a terme i de quina manera. Una vegada s’estableix els primers contactes, es crea un vincle entre els líders o associacions amb NouSol i es dissenya un acord de col·laboració conjunt. A partir d’allà es treballen amb les necessitats reals dels protagonistes a llarg termini. Aquest vincle que es crea ens permet assolir una relació cooperativa i horitzontal entre les dues entitats.

Un dels objectius de NouSol és transferir coneixements a entitats del Sud, executant projectes de cooperació internacional. Primer es realitzen els primers contactes, després s’identifiquen els problemes a resoldre, s’escriu conjuntament els projectes i es demana finançament. Durant aquest llarg procés s’estableix un vincle amb el qual ens permet transferir els coneixements necessaris perquè l’entitat del sud conegui els diferents canals de finançament, el disseny dels projectes, seguiment, justificacions i les lògiques de la burocràcia i la comptabilitat. Sovint els projectes de cooperació internacional i les convocatòries de subvencions estan dissenyades des d’una lògica euro centrista que no té en compte les necessitats reals de la població i establint uns controls econòmics i burocràtics inassolibles per les entitats de sud; el treball de NouSol és fer que aquests mons tan antagònics puguin fluir conjuntament.