+34 722844528   ☎ +34 972071506 info@nousol.org

Projecte Kié-Ntem

La república de Guinea Equatorial és un dels països més petits de l’Àfrica; està situada a la part equatorial del continent i composta per la part continental i 5 illes habitades. Va ser una excolònia de l’Estat Espanyol, per aquest motiu és un país prioritari per l’AECID (Agencia española de cooperació al desarrollo), però tots els projectes es concentren a la capital i a les grans ciutats.

Kié-Ntem és una de les 8 províncies que componen la república i està situada a la part continental del país, limita al nord amb la província camerunesa del Sud, a l’est amb la província gabonesa de Wele-Ntem, al sud amb la província de Wele-Nzas, i a l’oest amb la província de Centre Sud.

  • Superfície: 3.943 km²
  • Població: 183.664 (2015)
  • Districtes: Ebebiyin, Micomeseng. Nsok-Nzomo
  • Capital: Ebebeyin

En aquest projecte treballem en xarxa amb la Rusmila Akoma Okuale, una de les líders feministes més importants del país. Per facilitar el treball conjunt, NouSol ha obert una delegació a Guinea Equatorial i on la Rusmila és la presidenta. L’estratègia és donar suport als diferents projectes que ja s’estan executant i crear-ne de nous, sobretot de gènere i de protecció dels drets de la infància, per tal de millorar les condicions de vida de la població d’aquesta província.

En l’actualitat la Rusmila i en Jaime Pérez Mir, espanyol resident a Guinea, han fundat l’Escola Plurilingüe ‘Manantial Antonino’, l’únic col·legi d’ensenyament de llengües a baix cost de tot el país; també són fundadors de l’única cooperativa Ecològica i creadors de la primera Ecovila de Guinea Equatorial.