+34 722844528   ☎ +34 972071506 info@nousol.org

Àfrica

El continent Àfrica és una de les nostres prioritats per desenvolupar projectes de cooperació Internacional. L’Estat Espanyol és la porta d’entrada a Europa per les persones migrants, sobretot del Magreb i dels països subsaharians, moltes d’elles acaben arribant a Catalunya, en la majoria dels casos sense cap mena de protecció ni suport, vivint situacions de tota mena d’abusos i de vulneració dels seus drets.

La nostra estratègia és, per una banda, el desenvolupament de les regions d’on prové la major part de les persones migrants residents a Catalunya; per un altre implicar als nouvinguts, residents i catalans d’altres orígens en les problemàtiques existents en els seus llocs d’origen.

Un altre de les prioritats és dur a terme projectes de sensibilització per apropar aquests dos mons tan propers i alhora tan llunyans. Moltes persones migrants emprenen un viatge a Europa per millorar les seves condicions de vida i no arriben a comprendre les dificultats que els suposarà viure en situació d’irregularitat administrativa; i els europeus no arriben a entendre les múltiples raons per les quals aquestes persones decideixen deixar-ho tot per vindre a Europa.