+34 722844528   ☎ +34 972071506 info@nousol.org

Som

NouSol és una ONG internacional, sense ànim de lucre, independent, de colonial, intercultural i feminista.

TRANSPARÈNCIA

Aquí trobaràs l’última memòria anual de l’entitat amb tota la informació referent dels projectes fets i el balanç econòmic. Si t’interessa la pots descarregar en format PDF, fent clic a la fotografia on posa memòria. També pots ampliar els gràfics clicant a sobre.


 

Junta directiva

 • Presidenta: Maria Pilar Beltrán Rivelles
 • Secretaria: Laia Sancho Garcia
 • Tresorera: Lucia Gaete Uribe
 • Vocal: Mohamed Chriyaa Alami
 • Vocal: Adrià Ramos Santos
 • Director: Joel López Beltrán

 

Organismes dels quals formen part

 1. Està registrada en el Registre d’Associacions de la Generalitat de Catalunya amb el número 36266.
 2. Està registrada en el Registre d’Organitzacions no Governamentals pel Desenvolupament (ONGD) de la Generalitat de Catalunya amb el número 590.
 3. Està registrada en el Registre de l’AECID de Organizaciones no Gubernamentales para el Desarrollo (ONGD) del Gobierno de España amb el número 2881.
 4. Està registrada en el Cens d’Entitats de Voluntariat de Catalunya amb número de cens 001782–000.
 5. Està registrada en el Registre Municipal d’Entitats de l’Ajuntament de Girona amb el número EH3186.
 6. Està registrada en el Registre Municipal d’Entitats de l’Ajuntament de Barcelona.
 7. Està registrada en el Registre Municipal d’Entitats de l’Ajuntament de Salt amb el número 525.
 • Està registrada en el Registre Municipal d’Entitats de Platja d’Aro amb el número 92.
 • Està registrada en el Registre Municipal d’Entitats de l’Ajuntament de Palafrugell amb el número 186.
 • Està registrada en el Registre Municipal d’Entitats de l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat.
 • Forma part de la Coordinadora d’ONGs de Girona i el Maresme.
 • Forma part com a entitat associada de la Taula Catalana pel Codesenvolupament.
 • Forma part del Mercat Social de Xarxa d’Economia Solidària (XES).

Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)

L’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible planteja 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible amb 169 fites de caràcter integrat i indivisible que abasten les esferes econòmica, social i ambiental.

La nova estratègia regirà els programes de desenvolupament mundials durant els quinze anys vinents. En adoptar-la, els estats es van comprometre a mobilitzar els mitjans necessaris per a la seva implementació mitjançant aliances centrades especialment en les necessitats dels més pobres i vulnerables.Es va elaborar durant més de dos anys de consultes públiques, interacció amb la societat civil i negociacions entre els països.

L’Agenda implica un compromís comú i universal, però, ja que cada país enfronta reptes específics en la seva recerca del desenvolupament sostenible, els estats tenen sobirania plena sobre la seva riquesa, recursos i activitat econòmica, i cada un ha de fixar les seves pròpies metes nacionals d’acord amb l’Agenda.Els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) són:

 1. Erradicació de la pobresa: erradicar la pobresa a tot el món i en totes les seves formes.
 2. Lluita contra la fam: acabar amb la fam i la inanició, aconseguir la seguretat alimentària, millorar la nutrició i promoure una agricultura sostenible.
 3. Bona salut: garantir vides saludables i promoure el benestar per a totes les edats.
 4. Educació de qualitat: garantir una educació inclusiva equitativa i de qualitat i promoure oportunitats d’aprenentatge durant tota la vida per a tothom.
 5. Igualtat de gènere: aconseguir la igualtat de gènere a través de l’enfortiment de totes les dones i les nenes.
 6. Aigua potable i sanejament: garantir la disponibilitat i una gestió sostenible de l’aigua i de les condicions de sanejament.
 7. Energies renovables: garantir l’accés de totes les persones a fonts d’energia assequibles, fiables, sostenibles i renovables.
 8. Ocupació digna i creixement econòmic: promoure un creixement econòmic sostingut, inclusiu i sostenible, una ocupació plena i productiva, i un treball digne per a totes les persones.
 9. Innovació i infraestructures: construir infraestructures resistents, promoure una industrialització inclusiva i sostenible i fomentar la innovació.
 10. Reducció de la desigualtat: reduir la desigualtat en i entre països.
 11. Ciutats i comunitats sostenibles: crear ciutats sostenibles i poblats humans que siguin inclusius, segurs i resilients.
 12. Consum responsable: garantir modalitats de consum i producció sostenibles.
 13. Lluita contra el canvi climàtic: adoptar mesures urgents per combatre el canvi climàtic i els seus efectes.
 14. Flora i fauna aquàtiques: conservar i utilitzar de forma sostenible els oceans, mars i recursos marins.
 15. Flora i fauna terrestres: protegir, restaurar i promoure l’ús sostenible dels ecosistemes terrestres, gestionar els boscos de manera sostenible, combatre la desertificació, aturar i revertir la degradació de la terra i aturar la pèrdua de la biodiversitat.
 16. Pau i justícia: promoure societats pacífiques i inclusives per aconseguir un desenvolupament sostenible, proporcionar a totes les persones, accés a la justícia i desenvolupar institucions eficaces, responsables i inclusives a tots els nivells.
 17. Aliances per als objectius mundials: enfortir els mitjans per implementar i revitalitzar les associacions mundials per a un desenvolupament sostenible.

Per saber-ne més, ves al web de l’ONU sobre Objectius de Desenvolupament Sostenible (en castellà): ⁣ Pàgina web ONU sobre objectius de desenvolupament sostenible.